Natuurinclusief gebakje

Als je pluktuin één groene oase is mag er op z’n tijd van een natuurinclusief gebakje gesnoept worden. Deze heerlijke taart is geïnspireerd op een foto van internet, het recept is zelf gemaakt uit een combinatie van bestaande recepten die we al kenden.

Ingrediënten
voor de bodem
150g walnoten
50g pompoenzaden
300g dadels
snufje zeezout
2 eetlepel water

voor de groene vulling
150g cashewnoten
90g vers geplukte jonge brandneteltoppen
50g santen
sap van 2 citroenen (100ml)
50 ml ahornsiroop
40 ml kokosolie

voor de rode vulling
150g cashewnoten
125g rood fruit (vers of diepvries)
50g santen
50g bloemenhoning
1/2 tl vanillepoeder
40ml kokosolie

voor de garnering:
10 tot 12 eetbare viooltjesbloemen

Bereiding:
Blancheer de brandneteltoppen 30 seconde in kokend water.
Spoel ze af met koud water en laat even lekker uitlekken op een vergiet.
Maak ondertussen de bodem door alle ingrediënten in een keukenmachine tot een plakkerige massa te malen. Verdeel deze massa over de bodem van een ronde of vierkante taartvorm en druk stevig aan. Zet in de koelkast terwijl je de twee vullingen maakt.

De groene vulling maak je door eerst de cashewnoten in een keukenmachine fijn te malen. Weeg 125g geblancheerde brandnetel af en voeg deze samen met de overige ingrediënten toe, behalve de kokosolie. Maal alles tot een gladde massa en schenk daarna de gesmolten kokosolie bij de groene massa en maal alles tot de olie volledig is opgenomen.
Schenk het mengsel op de taartbodem en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Maal de overige cashewnoten in een keukenmachine fijn in de keukenmachine en voeg de overige ingrediënten toe, behalve weer de kokosolie.Maal alles tot een gladde massa en schenk daarna de gesmolten kokosolie bij de rode massa en maal alles tot de olie volledig is opgenomen. Schenk het mengsel daarna op de groene laag en laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de taart voor het serveren in 10 tot 12 gelijke stukjes en leg op elk stukje een viooltje.

PS Let er bij het plukken van de brandneteltopjes op dat er geen eitjes van vlinders op de onderkant van de blaadjes zitten, die brandnetels laat je natuurlijk staan.