Workshops speciaal

Wil jij speciale manieren leren om eten te bereiden?

Wil jij weten wat je met een verse oogst allemaal kunt doen? Er worden in kookstudio Sprankenhof verschillende workshops bereiding aangeboden.

Koken met de ecostoof

Deze duurzame manier van koken bespaart energie én het brengt jou volop energie, want je fornuis staat uit en jij kunt ondertussen doen wat je wil, zélfs gewoon van huis gaan. Alle sappen, smaken en voedingsstoffen blijven door de ecostoof bewaard en het is nog super simpel ook. Wil jij weten hoe het werkt dan is deze kookworkshop leuk voor jou. Samen met andere deelnemers kook je een complete lunch met behulp van de ecostoof. Het wordt een volwaardige maaltijd waarbij verschillende soorten bereiding de revue passeren. Een lekkere lunch en een leerzame dag. We gaan samen de keuken in en lopen als het weer het toelaat ook nog even door de tuin waar de meeste ingrediënten net voor de workshop nog stonden te groeien.
Alleen al de bijzondere ervaring van het open maken van de ecostoof, voordat we aan tafel gaan, is de moeite van deze workshop meer dan waard!

Informeer hier naar deze workshop

Kookles wecken

Een techniek die vele generaties gebruikten om producten uit hun beste seizoen te verwerken tot heerlijke delicatessen. Je oogst producten en verwerkt deze in de kookstudio tot de mooiste conserven. Wat, is afhankelijk van wat er die dag uit de tuin komt, maar piccalilly sowieso! Inclusief welkomstdrankje, klein proeverijtje aan het eind en twee zelf gevulde weckpotjes plus recepten mee naar huis. Duur: ca. 2,5 uur.
Bereken hier voor jouw gezelschap de prijs en/of vraag een (vrijblijvende)offerte aan

Jamsessie

Je krijgt een korte rondleiding door de pluktuin. Je plukt als het seizoen het toelaat zelf je fruit (anders werk je met ingevroren fruit) en maakt hiervan, in de keuken, jouw eigen verrukkelijke jam. Na afloop natuurlijk proeven. Inclusief welkomstdrankje en pot jam plus recepten mee naar huis. Duur: ca. 2,5 uur.
Bereken hier voor jouw gezelschap de prijs en/of vraag een (vrijblijvende)offerte aan

Jams en chutney koken

Onverwachte smaakcombinaties! Je gaat bijzondere jams maken waarbij we fruit combineren met kruiden en chutneys in combinatie met noten, kruiden, rozen, etc. Na afloop natuurlijk proeven. Inclusief welkomstdrankje en drie zelf gevulde potjes plus recepten mee naar huis. Duur: ca. 2,5 uur.
Bereken hier voor jouw gezelschap de prijs en/of vraag een (vrijblijvende)offerte aan