Koude eieren en mutsjes van wol

In een keer is het winter en de tuin schittert! Het gras kraakt onder je voeten en aan de laatste meidoornbessen hangen prachtige ijsdruppeltjes, met de sneeuw erbij is het voor ons echt genieten! Nee het is geen straf om vandaag wat extra wandelingetjes te maken in de tuin. Het winterse zonnetje van gisteren voelde wat lekkerder aan op je koude gezicht (nu is het wat guur), maar het water in de drinkbakken en de drinknippeltjes zijn bevroren en dan kan er niet gedronken worden. De schapen krijgen wat gras bij, want het grazen wordt zo wat lastig. Gelukkig hebben ze een lekkere vacht, het lijkt net of ze een mutsje van wol op hebben. De kippen lijken niet zo van de sneeuw te genieten, scharrelen in de sneeuw is niet zo hun ding. Je blijft er waarschijnlijk wel lekker warm van, maar wij snappen het, wij scharrelen vandaag verder ook gewoon lekker binnen. Terwijl de planten in winterrust zijn maken wij daar nieuwe plannen en bereiden ons voor op het nieuwe seizoen.

Pas aan ’t eind van de dag komen we er achter dat we 1 ding vergeten waren en dat was: de eieren uit te halen. En tja eieren bevriezen! Op zich niet erg, maar we pellen de gebarsten eieren wel meteen. We laten ze in een bakje in een wat groter bakje met warm water ontdooien en bakken er een heerlijke familie omelet van met wat we nog meer in huis hebben.

Wij gebruikten voor 5 personen:
8 bevroren en weer ontdooide eieren van Sprankenhof
8 eetlepels melk uit de wandkoeling
150g belegen kaas van de plank (pikant Bastiaanse)
Van paprikapoeder, zout en knoflookpoeder elk 1 theelepel
Van oregano, tijm, cayennepeper, zwarte peper en uipoeder elk een halve theelepel
6 merengue worstjes (van de Regte Heijden)
400 gram fijngesneden prei (van De Wenteling) en 1 grote paprika (sorry, die was van wat minder dichtbij) in kleine blokjes.

De oven ging op 200 graden en we maakten het zo:
Worstjes even aanbraden in een ovenvaste koekenpan.
Uit de pan scheppen.
In dezelfde pan prei en paprika 5 minuten roer bakken.
De, nu in stukjes gesneden worstjes er weer bij.
Een mengsel van de melk, eieren, kruiden, en de kaas geklopt en erop gegoten.
In de oven geschoven en ongeveer 15 minuten laten garen tot het stevig was.
In 5 grote punten gesneden.

Lekker met droogkokende zilvervliesrijst uit de kast, en eet je vandaag liever vegetarisch? Laat dan de worstjes weg en kruid het ei mengsel zelf nog wat extra op smaak.