Rek met verschillende biologische groentes in Udenhout

Winkel

Biologische producten omgeving Tilburg

Naast biologische groente en fruit hebben we ook biologische kaas, zuivel en vlees en ook biologische kruidenierswaren, RAW-food, gluten,- en suikervrije producten. Klanten met specifieke vragen zijn altijd welkom, we spelen graag in op uw wensen rondom bijvoorbeeld uw allergie en /of dieet.

De openingstijden van onze winkel vindt u op onze contactpagina. Onze eigen producten zijn ook te koop bij andere verkooppunten in de regio.

Verse producten uit de tuin

De basis van ons bedrijf is de tuin. Tijdens openingstijden van de winkel (zie contactpagina) kunt u ook zelf fruit plukken en groente oogsten. Alle producten uit het tuin dragen het biologisch keurmerk.

Fruit en groenten

Groenten en fruit staan bij Sprankenhof áltijd in het middelpunt, zo ook in onze winkel. Gedurende het gehele jaar is er een goed gesorteerd assortiment aan biologische groenten en fruit te vinden. Altijd producten uit eigen tuin, meerdere keren per week ook aangevuld met producten, vooral van dichtbij en soms wat van verder weg. Aanvullingen van dichterbij zijn bijvoorbeeld paddenstoelen van JoHeKo uit Dongen, tomaten van Bonnaterra uit Oirschot, fruit heel soms van Terravie uit Loon op Zand en de groenten worden aangevuld met assortiment van tuinderij de Wenteling uit Udenhout, tuin de Es uit Haaren en de Zwaluw uit Lage Zwaluwe.

Pakket groente en/of fruit

Wilt u graag een pakket groente en/of fruit voor de hele week, dat kan ook, vóor 10.00u besteld dan staat de volgende dag het door-uzelf- samengesteld pakket voor u klaar; dat wil zeggen u levert gewoon uw boodschappenlijstje per e-mail aan (bestel@sprankenhof.com) en wij zetten het voor u klaar, dat geld overigens óók voor zuivel, vlees, brood en houdbare producten.

Kaas

We hebben een uitgebreid assortiment biologische kaas. Meer dan 20 soorten harde en zachte koekaas, meer dan 10 soorten harde en zachte geitenkaas, schapenkaas, kruidenkaas, boerenkaas en kaas met vegetarisch stremsel. We hebben ook regelmatig wisselende speciale kaas. Komt u ook gerust langs om lokale kaasjes te proeven zoals Brabants Blauw van Bastiaansen uit Molenschot, Zwarte Kaat van de Hooiberg uit Bladel of Duingoedkaas, de biologische variant uit Biezenmortel en Kaatsheuvel.

Vlees

Wij verkopen biologische vlees van de Regte Heijden (Regtstreeks vlees, rund) ’t Schop (natuurvlees Black Angus) biologische boerderij Schuttershof (varken) en Kemperkip (Landhoen).

Brood

Wilt u speciaal gist-brood, desem-brood, of juist brood met gist én desem. Eet u graag speltbrood en dan ook écht spelt (dus zonder gerst). Houd u van de echte authentieke broodsmaak, het langzaam gerezen brood? Of kiest u het liefst een heerlijke krenten-rozijnen-bol? We hebben van alles op het gebied van biologisch brood, komt u gerust eens langs om u te laten voorlichten.  Wij verkopen een groot assortiment biologisch brood van biologische bakkerij Ad van der Westen bv  uit Waspik, in ieder geval uit de vriezer als afbakbroden maar ook, op bestelling, vers afgebakken.  Heeft u interesse in glutenvrij biologisch brood, laat het ons weten, want dat hebben we soms ook.

Kruidenierswaren

In de winkel is een goed gesorteerd assortiment biologisch en biologisch dynamische producten. De keuze is opgebouwd vanuit de wensen van de klant. Heeft u een wens, laat het ons weten, wellicht kunnen wij ook dit opnemen in ons assortiment. Dat gaat van verschillende soorten thee, koffie en koekjes, chocolade gedroogde peulvruchten, bouillons, sauzen, olieën, pasta’s, rijst, sappen, bier, wijn, gedroogd fruit, zuivel, broodbeleg, versnaperingen, snacks, alles voor op de borrelplank, babyhapjes, crackers, noem het maar op. Binnenkort vindt u hier een totaallijst met alle producten en merken die wij in onze winkel aanbieden.

Een winkel vol kadootjes

Alle producten uit de winkel van Sprankenhof zijn leuk als los kadootje, of samen, als kado pakketje. Wat dacht u bijvoorbeeld een pakketje van biologische streekproducten als tomaten basissaus van Natuurlijk Tomaat of Huttentutolie van Heining&Hoef. Of een echt Nederlands pakket met biologische producten zoals speltpasta van boerderij Landzicht of de chocopasta van de no-sugar-daddies. Er zijn óók kadobonnen voor de pluktuin of een kookstudio-activiteit verkrijgbaar.

Sprankenhof producten

Alle producten van Sprankenhof zijn in eigen verwerkingsruimte gemaakt en zonder toevoeging van chemische geur,- kleur,- of smaakstoffen en zonder conserveringsmiddelen. Veel producten van Sprankenhof zijn biologisch gecertificeerd en dragen het label Duingoed. Bij de productie helpen mensen met een verstandelijke beperking mee. Zij doorlopen via een leer-werktraject een opleiding en stage en kunnen hiermee later verder participeren binnen de arbeidsmarkt. Vindt hier meer informatie over begeleid meewerken .

Fruitijsjes

De handgemaakte fruitijsjes die bij Sprankenhof gemaakt worden, waren ooit product van de IJscobeer. Deze fruitijsjes zijn zonder gluten, lactose, kleurstoffen en E-nummers en vol biologisch fruit veelal uit onze eigen tuin. Op het terras, maar ook (op bestelling) in grotere hoeveelheden verkrijgbaar.

Thee van biologische kruiden

De kruidenthee die bij Sprankenhof verkocht wordt, wordt gemaakt door Marlies Engels. Haar melanges zitten vol biologische kruiden. Deze verschillende soorten thee worden ook op ons terras geserveerd. Er zijn ook diverse zalven en oliën van het biologische kruidenbedrijf van Marlies, waar zij kruiden teelt, verzamelt en verwerkt tot producten die de gezondheid bevorderen. Wij verkopen ook haar nieuwste boek ‘Kruid en Mens‘, een echte aanrader! Daarnaast verkopen wij ook kruiden, thee en zalven van het Kruidenrijk

Taart en koekjes met biologische ingrediënten

Tijdens het oogstseizoen worden bij Sprankenhof dagelijks verse taart en koekjes gebakken. Al het lekkers is aangepast aan het seizoen. U vindt er ook vaak specialiteiten zonder gluten, lactose en/of suiker. Veel uit het assortiment is ook op bestelling te verkrijgen.

Inmaak spullen

Het vers geplukte fruit uit onze tuin zo opsnoepen is natuurlijk het aller lekkerste maar mocht u het fruit, of de groente, gaan verwerken tot bijvoorbeeld een heerlijke jam, chutney of piccalilly. Wij verkopen in onze winkel ook glazen potten, dekseltjes en onze eigen biologische geleisuiker voor inmaken en wecken. Zo kunt u thuis meteen aan de slag om uw oogst te verwerken.