Over ons

Wij zijn de mensen achter boshoeve Sprankenhof. Mark Vonk en Josèt Vermeer. Wij hebben 4 kinderen, te weten 4 fantastische zonen. ‘Weet wat je eet’ laten wij beleven op Sprankenhof: zowel in tuin, kookstudio en winkel.

Mark is eigenlijk tropische bosbouwer en Josèt Natuur en Landschapstechneut. Uit de kennis van deze twee beroepen en veel netwerken zijn wij twee gepassioneerde telers geworden met de nadruk op smaak. We leggen ons op de boshoeve toe op de teelt van fruit en groenten en het houden van kippen op een manier die ecologisch duurzaam is.

Een ware uitdaging, maar, in combinatie met zelfpluk en daardoor het directe contact met de consument, de moeite dubbel en dwars waard.

Missie

Onze missie is mensen op een plezierige manier kennis te laten maken met, en een stuk bewustwording mee te geven over, iets heel wezenlijks, namelijk gezond en lekker eten (afkomstig uit een verantwoorde biologische teelt).

Visie

Onze visie op het bedrijf en de manier waarop wij als onderneming functioneren in de maatschappij is samen te vatten in één zin: Verantwoord omgaan met, en samenwerken in, onze omgeving.

Boshoeve, biologische tuin, winkel en keuken

De boerderij stamt uit het boshoevelandschap van 1779. Het gebouw past helemaal in het omringende landschap. Al heel lang wordt hier gewoond en het land bewerkt. De moestuin en een boomgaard zijn er altijd geweest.

De tuin is sinds 2007 gecertificeerd 100% biologisch. De ecologische principes van het systeem van natuurlijke lagen (zoals in een bos) zijn leidend bij het verder ontwikkelen van onze tuin. Er wordt momenteel doorgeschakeld naar Biologisch Dynamisch.

De winkel is sinds 1 juni 2018 zoals hij nu is. Alle producten, dus zowel het fruit, de groente, de zuivel, de kaas én de kruidenierswaren zijn biologisch.

De keuken heeft het EKO-keurmerk Horeca GOUD 100%. Om dit EKO-keurmerk te mogen voeren moet de keuken voor 100% biologisch eten en dranken inkopen. Deze inkoop moet gebeuren bij biologisch gecertificeerde leveranciers.

Samenwerking

Binnen Boshoeve Sprankenhof zijn niet alleen wij, Mark Vonk en Josèt Vermeer, actief, maar ook vele andere personen en/of bedrijven. Gezamenlijk wordt opgetrokken, worden talenten gedeeld en groeit de gemeenschappelijke missie: mensen op een plezierige manier kennis te laten maken met, en een stuk bewustwording mee te geven over gezond en lekker eten.