HOERA weer een jaar gegroeid

21 jaar al is Sprankenhof op weg.
We begonnen ooit met fruit verkopen terwijl we in de tuin aan het werk waren. Met de portemonnee in onze broekzak was het niet nodig om bij het helpen van een klant te stoppen met het werk. Vervolgens kwam er een tafeltje bij met onze zelfgemaakte jammetjes en toen we dat tafeltje binnen zette met een klein kassalaatje erbij , werd het een winkeltje.
Toen onze kinderen hun zelfverbouwde groenten aanboden ontdekten we dat ook de groenten geliefd waren bij onze klanten en gingen we naast fruit ook groenten verbouwen. Iets wat volledig nieuw voor ons was, maar absoluut de moeite waard om te doen.
5 Jaar geleden verhuisden we met ons mini-winkeltje naar de overkant van het erf en met een zetje van de Dobbelhoeve werd het een winkel waar we nog steeds enorm trots op zijn.

Het concept zelfpluk is al die jaren onveranderd en lijkt ook tijdloos te zijn. Want naar een boerderij gaan en zelf ervaren waar het voedsel vandaan komt is en blijft iets wat mensen aantrekt. En dat dus al meer dan 20 jaar. Waren ze vroeger zelf kind en gingen ze met hun ouders zelf fruit plukken, nu komen ze als ouder terug met hun eigen kinderen.

En ja dus wij worden zelf ook wat ouder, onze 4 kinderen hebben al bijna allemaal de volwassen leeftijd, maar Sprankenhof lijkt nog steeds in de kinderschoenen. Want het is pas net dat we ontdekken dat het plaatje met de winkel compleet is. Het is het centum van de pluktuin, de keuken en de gelagkamer.

Het assortiment van de winkel wordt nog elke dag aangepast aan de wensen van de klanten. Het groeit mee met de tijd én met de vraag. En de volledigheid van het assortiment biedt de mogelijkheid om op heel veel eetvragen een passend antwoord te bieden: vragen over gezond eten, over duurzame eetkeuzes, over allergieën en over dieten.  De oogst van de appelbomen bracht voor het eerst flessen cider en de notenbomen in de bloemenweide groeien gestaag door, de eerste noten komen misschien dit jaar!
In de keuken zijn weer nieuwe koks bezig met super leuke activiteiten.
Ja overal op het erf laten we mensen op een plezierige manier kennis maken met, en een stuk bewustwording mee geven over, iets heel wezenlijks, namelijk gezond en lekker eten.

Sprankenhof dus 21. Noem je een bedrijf dan ook volwassen? Een bedrijf is misschien meer volwassen als het vitaal is. Wij doen er in ieder geval alles aan om vitaal te blijven.