Speurtocht

Samen met je (klein)kinderen nog meer ontdekken?

Hou jij van speuren?
Vrijwel elke vakantie is er op Sprankenhof wel een speurtocht te lopen. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen van alles ontdekken. Het helpt jouw kinderen met het ontwikkelen van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit.

De speurtochten gaan altijd over groente en fruit en de natuur, dit past perfect in onze missie mensen kennis te laten met natuur en voeding. Door de speurtochten kunnen jij en je (klein)kinderen genieten en meteen van alles leren.

Soms zijn het gewone ‘speur’tochten zoals de paasei zoektocht, maar meestal zijn het speurtochten vol met speur en spelletjesplezier. Zoals het zomervakantiespel waar je met een koffer vol spelletjes op vakantie gaat in de pluktuin, dit spel wordt gespeeld met de pluktuin als speelbord. Dobbel je 1 dan vertrek je bij vaknummer 1, gooi je 2 dan mag je meteen naar vaknummer 2. Maar pas op! Kom je op een koffertje dan moet je een paar vakken terug. Bij elk vaknummer vind je een vraag, opdracht, spel of een weetje. Alle benodigdheden voor de spelletjes zitten in de koffer. Hoe snel ben jij bij de finish?

Houd ons agenda in de gaten voor de meest actuele speurtocht.

De speurtochten worden gemaakt door Ine, zij heeft er al heel wat jaren onderwijservaring opzitten en zorgt in de speurtochten voor een perfecte balans tussen super leuk én lekker educatief. Kom samen met je kind(eren) een keertje speuren. Velen gingen je voor en komen regelmatig weer terug, omdat elke vakantie de speurtocht weer helemaal anders is.