Pluktuin

In onze pluktuin mag u zelf fruit plukken en verse groenten oogsten . Alles in de tuin is biologisch. Op onze contactpagina vindt u de openingstijden.

In de zomer is een bezoekje aan Sprankenhof een feest. U mag er naar hartenlust zelf fruit en groente oogsten. Klaar, laat u het in de winkel afwegen. U betaalt per gewicht en het lekkere buitengevoel krijgt u er gratis bij!

Plukkaart van de tuin

Bij aankomst krijgt u een plattegrond van de tuin zodat u makkelijk alles kunt vinden. Er staan plukmandjes en bakjes voor u klaar, maar u mag ze natuurlijk ook zelf meenemen.

Groente en fruit vers uit de pluktuin

Alle producten uit de tuin zijn biologisch. Het assortiment vindt u op de pagina pluktips. De prijzen zijn gelijk aan biologisch groente/fruit en soms goedkoper.

Oogsttijden

De oogsttijden van de producten uit de tuin zijn afhankelijk van het weerbeeld. Deze pluktijden kunnen per soort elk jaar weer anders zijn. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de actuele oogsttijden volg ons dan op Facebook of Twitter of kijk voor het assortiment van vandaag bij de actuele pluk. Kijk voor het oogsten en bewaren bij pluktips.

Op sommige momenten kan het aantal plukkers onverwacht groot zijn. Wij kunnen helaas niet van te voren aangeven of er genoeg is voor iedereen.

Kippen met elke dag verse eitjes

Helaas is vanwege de aanhoudende vogelgriep in Nederland het houden van kippen in de huidige kippenhokjes niet mogelijk. De investering om ons mobiele systeem hiervoor aan te passen zijn momenteel nog te groot, wij zijn hiervoor aan het sparen! U mag ons meehelpen, er is een spaarpotje op de balie of je kunt een ritje maken voor dit goede doel (50 ct per ritje). Hopelijk kunnen de eitjes dan weer snel zelf geraapt! want dat is toch wel écht het allerleukste!

Voorlopig verkopen we in de winkel biologische eieren van een biologische collega uit Vessem.

Honingbijen

Er staan bijenkasten in de pluktuin. Maar liefst drie imkers zijn actief op de boshoeve. Regelmatig kunt u ze, ook tijdens openingstijden, bezig zien bij hun kasten. Honing wordt verkocht in de winkel. Er is ook een zorgimkerij op Sprankenhof. Voor meer informatie kijk op www.moergoed.nl

Overige dieren

In Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen loopt een kudde van maar liefst 700 schapen. Soms wordt een groepje schapen tijdelijk opgevangen in de weide van boshoeve Sprankenhof. U hebt dus kans schapen en ook de schaapherder op Sprankenhof tegen te komen. Daarnaast zijn er natuurlijk onze eigen Poll Dorset schapen.